Hur gör man egentligen chokladbollar på bästa sätt?

Jag blev plötsligt väldigt sugen på chokladbollar och vill därför visa er hur jag och anna bakar dom :D Det här är ett gamalt inlägg från hennes och min förra blogg, men tyckte ni kanske skulle uppskatta om ni fick se iaf!

Ingridienser:
150 g smör (kom ihåg att du inte ska smälta smöret! Vera har nämligen gjort det ett antal gånger förut..)
2 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 msk kakao (kakao har en väldigt stor dragningskraft till kläder, så för att undvika kakao över hela kroppen kan du istället ta av dig alla kläder men det är inget måste i receptet då..)
4 ½ dl havregryn
2 msk vatten (varning! ta inte kaffe för det är så äckligt att man bara vill spotta 16743 ggr!)

Men hur gör man då?
Jo, om du ska göra som oss så slänger du i alla ingridienser i en skål och hoppas på att halva innehållet inte åker ut. När allt är i ringer du någon som kan knåda degen åt dig eftersom du inte vill stå och gegga och sen få chokladbolls rester under naglarna.
För att få bollarna extra fluffiga kan du göra som anna och ta fram stavmixern och leka massmördare och göra puré av chockladbollarna. Men gör inte exakt som henne för då riskerar du att halva handen är borta innan bollarna är klara! Anna har nämligen en fin liten upplevelse då hon kände för att hon bara behövde kolla om man kan stoppa fingrarna i en stavmixer utan att dom flyger av. Jag vet inte riktigt vad hon väntade sig, men hon fick iaf behålla fingrarna men hon kryddade smeten med lite av sitt egna dna blod. Ska det vara hemma gjort så ska det!
Efter det (om du har några fingrar kvar) häller du upp ett berg av pärlsocker och leker att det snöar på bollarna.
Sen var det klart! Om du inte orkar sätta in dom i kylen en stund såklart, men herregud, ät på bara!!!
Hej jag heter Vera och är GALEN i chokladbollar!!!!!♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0